Hoffmann Pincészet - Badacsonytördemic, Lábdihegyi dűlő

 

Hivatalosan egy hagyományos bakhátművelésű, D-i, DNY-i fekvésű, a Balatonra néző, lejtős szőlőterület. Számomra ez a birtok egy emléktárgyakkal teli csodás hely, a bazaltorgonák alatt. A mikroklíma mágikus hatásának köszönhetően még a gránátalma is otthonra lelt az arborétumunkban, különleges örökzöldek üdítő társaságában. Hogy mi köze mindennek a hidakhoz vagy a mostari Öreg hídhoz? A présházban elmesélem…

A szőlő

 

A szőlő érték. Ezek a tőkék, ha mesélni tudnának, sok élménnyel teli szüretbeszámolót hallgathatnánk meg tőlük az elmúlt 25 évről. Régi, gyerekkori álmom volt, hogy egyszer embereket fogok vendégül látni a portámon, magyarul kocsmáros akartam lenni. Azzal tisztában vagyok, hogy gazdának születtem, a bort viszont szerettem volna szakemberre bízni. Így kézenfekvő volt, hogy olyan ember segítségét kérem, aki kiválóan ismeri és tiszteli a helyi adottságokat, jó neve van a borász szakmában és biokultúrával foglalkozik. Szászi Endre személye a garancia a borok tisztaságára, melynek kivételes ízvilágát a bazaltorgonák közelsége még izgalmasabbá teszi.

Borkóstoló 4-8 fő részére

 

Borok:

 

Badacsonyi Olaszrizling, Liliomfi

2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018

 

Badacsonyi Kéknyelű

2013, 2017, 2018

 

Kísérő falatok:

 

Ódor Dezső és felesége ízletes, kiváló sajtokat készítenek, melyek remekül passzolnak a testesebb tételekhez. A termékeket a Liliomkert Piacról szerezzük be, a közeli Káptalantótiból. Az alma mindennek kellemes kiegészítője, Tóth Tiborék kertjéből, frissen szedjük, és azt is kockázunk a borok mellé.

 

Külön kérésre hidegtálat is tudunk készíteni, mely tartalmazza a helyi termelők kínálatának színe-javát: mangalica kolbász, szarvas szalámi, bivaly szalámi, szalonna, paprika, paradicsom, zöldhagyma és ropogós bagett.

 

Mivel napközben többször ingázom a területeken belül, ezért látogatás előtt kérem, hogy egyeztessünk telefonon.

 

+3630 936 1804